Gezondheidstips & weetjes

Maart 2010

Wist u dat Slechts 5% van de pestisides die men op de gewassen spuit het doel bereikt?
De rest wordt via het water of de lucht die we in ademen afgevoerd.

Gezondheidstip:
Lucht vervuiling binnen kan vele male slechter zijn dan vervuiling buiten, open je ramen dus regelmatig.

Een schokkend feit!
Miljoenen mensen hebben geen keus dan water te drinken wat volgens de wereld gezondheidsorganisatie te veel lood bevat.

Nog een schokkend feit!
Een miljard mensen, waarvan het meest en vrouwen en kinderen, zijn regelmatig blootgesteld aan luchtvervuiling binnenshuis. Soms wel 100 keer boven de richtlijnen van de wereldgezondheids organisatieOp deze pagina vindt u de weetjes en gezondheidstips die wij maandelijks geplaatst hebben.
Iedere maand plaatsen wij weer nieuwe opmerkelijke en handige tips.

Een schokkend  feit: relevante feiten ten aanzien van de vervuiling en je gezondheid die je vaak zullen verbazen of  zelfs schokkeren.

Wist u dat: interessante informatie die dingen tegen spreken of onderuithalen waarvan u
dacht dat ze waar waren

Gezondheidstips: practische tips die je kunt toepassen in je dagelijkse routine om zo je gezondheid te verbeteren.

Onderneem actie elke dag: elke maand geven we stappen zodat je actie kan ondernemen om zo je gezondheid te verbeteren.

of kijk hier bij de video ervaringen en extra weetjes.


Februari 2010

Wist u dat Vrouwen in een Italiaanse studie die het minste groente aten hadden 25% meer kans op borstkanker dan vrouwen die op zijn minst 5 stuks per dag aten.

Een schokkend feit een portie bosbessen leveren net zo veel antioxidanten dan 5 porties van andere soorten groente en fruit zoals bonen, wortels, appels en pompoen.

Gezondheidstip Het gebruik van vezel rijke voedingsupplementen in je dieet is een gemakkelijke en effectieve manier om je dagelijkse hoeveelheid vezels te verhogen.

Wist u dat De 5 dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit zorgt niet alleen voor de een toename van Phyto-voedingstoffen maar ook van vezels.

Januari 2010

Een schokkend feit Onderzoeken gedaan door National Research Council tonen aan dat slechts 10% van de bevolking van Amerika vijf stuks groenten en fruit per dag eten.

Wist u dat Lycopene een hele sterke antioxidant, zorgt voor de rode kleur van bv tomaten, wordt beter opgenomen door het lichaam nadat het verwarmt is tijdens de bereiding. Een goed voorbeeld is tomatensaus of ketchup.

Een schokkend feit Oorspronkelijk door de Azteken verbouwde tomaten waren geel van kleur. In de loop van de eeuwen rijpte de tomaten langer door en veranderde de kleur naar helder lypocene rijk rode kleur.

Gezondheidstip Phyto-voedingstoffen zijn krachtiger als ze worden ingenomen in combinatie met antioxidanten vitamine C, vitamine E en het mineraal selenium.

December 2009

Wist u dat Fel gekleurde groente en fruit zoals die geel, oranje, rood, groen, blauw en paars zijn, bevatten over het algemeen de meeste phytonutrienten

Een schokkend feit Mensen die meer dan 5 porties groente en fruit eten elke dag hebben half zoveel kans op kanker dan mensen die dagelijks 2 porties groente en fruit eten.

Wist u dat Vrouwen die borstkanker ontwikkelen hebben vaak 21 % minder caroteen in hun bloed dan gezonde vrouwen.

Gezondheidstip De meeste voedingstoffen zitten vaak vlak onder de schil van groente en fruit de vermijd het afschillen zo veel als mogelijk.

November 2009

Gezondheidstip Knoflook kan een bijdrage leveren bij het verminderen van een te hoge bloeddruk en te hoog cholesterol, gebruik het dus dagelijks.

Wist u dat Het kopen van gestandaardiseerde kruiden producten is de enige manier om er zeker van te zijn dat u de gegarandeerde hoeveelheid actieve ingrediënten krijgt.

Gezondheidstip alle groente en fruit bevatten de meeste voedingsstoffen wanneer rauw gegeten. De beste manier om ze te koken is stomen met heel weinig water.

Wist u dat Kruiden worden vaak gebruikt om het onderliggend onbalans te corrigeren in plaats van een tijdelijke werking zoals bij medicijnen vaak het geval is. Daarom is het ook zo dat het de werking van kruiden extracten vaak later gaat optreden.

Oktober 2009

Een schokkend feit De wereld Gezondheidsorganisatie schat, in 1985, dat grofweg 80% van de wereld bevolking vertrouwen heeft in de traditionele medicijnen, bestaande uit kruiden, voor de primaire gezondheidszorgbehoeften.

Wist u dat Kruiden zijn niet alleen voor hun geneeskrachtige werking gebruikt als medicijnen en voor culinaire smaakmakers maar vroeger werden ze ook vaak gebruikt als betaalmiddel.

Gezondheidstip Kruiden extracten bevatten over het algemeen hele kleine hoeveelheden vitaminen en mineralen en kunnen daarom niet als  vervangers gezien worden voor uw vitamine en mineralen supplementen, maar gebruik ze daarom allebei voor een optimale gezondheid.

Wist u dat fel gekleurde groente en fruit, zoals bijvoorbeeld geel, oranje, groen, blauw en paars gekleurde, bevatten over het algemeen de meeste phythonutrienten

September 2009

Wist u dat In vroegere tijden werden kruiden gekozen op basis van hun vorm met betrekking op de vorm van een bepaald lichaamsdeel. Bijvoorbeeld een blad met de vorm van de lever werd gebruikt om leveraandoeningen te genezen, gele kruiden werden gebruikt om geelzucht te genezen, rode kruiden voor problemen met het bloed. Onderzoek begint nu de waarde in te zien van deze theorie.

Een schokkend feit Aan, nauwkeurig onderzocht, gereguleerde, voorgeschreven medicijnen die gebruikt worden sterven heel veel mensen. En is daardoor de vierde van belangrijkste doodsoorzaken in Noord-Amerika. Maar zelden worden de oorzaken van deze gevallen gerapporteerd.

Wist u dat Kruiden zijn vaak in gemengde preperaten en bevat dan vele kruidenextracten. Deze kruiden werken dan samen om een groter werking te bewerkstelligen, ook wel bekend als het synergistic effect.

Een schokkend feit Regenwouden bedekte eens 14% van het landoppervlak van de aarde, nu nog slechts 6% en deskundige schatten in dat over minder dan 40 jaar de het laatste stukje is weg gekapt. Slechts 1% van alle planten soorten in het regenwoud zijn door deskundigen bestudeerd.

Augustus 2009

Een schokkend feit Europees oudste overgebleven geschriften over kruiden dateert van eerste helft van de 10e eeuw en bevat remedies gezonden door de patriarch van Jerusalem naar de Koning

Wist u dat Een van de eerste modern medicijn dat geïsoleerd werd uit een plant was morfine, voor het eerst geïdentificeerd in 1803 door een wetenschapper Frederich Serturner. Hij haalde witte kristallen van ruwe opium knop.

Een schokkend feit 30-40% Van alle regulieren dokters in Frankrijk en Duitsland vertrouwen op preparaten van kruiden extracten als eerste keus bij voorschrijven van medicijnen.

Een schokkend feit Ongeveer 95% van de miljarden dollars gespendeerd in Amerika aan gezondheidszorg gaat rechtstreeks naar medicijnen voorgeschreven na klachten terwijl slechts 5% opzij wordt gezet voor preventieve medicijnen.

Juli 2009

Een schokkend feit Dr. Larry Clark’s onderzoek beveelt 200 mcg selenium aan. Om dit te verkrijgen van alleen je dieet, dan moet een persoon meer dan een pond garnalen eten (ongeveer 85 medium grote garnalen) per dag

Wist u dat Selenium bevorderd het geheugen van het immuunsysteem en het vermogen om snel meer Antilichaam-producerend cellen als antwoord op nieuwe infecties.

Wist u dat Een oude, 60.000 jaar oud graf in Irak bevatte een boeket van normale medicinale kruiden van onder andere melk distel, duizendblad en malve.

Gezondheidstip Regelmatig gebruik van ginseng heeft aangetoond een boost in het aantal witte bloedlichaampjes een teken van een verbetert immuunsysteem.

Juni 2009

Wist u dat Mineralen opname kan verbeteren wanneer het verbeterd moet worden. Bijvoorbeeld vrouwen die ijzer tekorten moeten aanvullen, nemen tijdens de menstruatie een groter percentage ijzer op dan mannen.

Gezondheidstip Calcium wordt het best opgenomen in een zuurrijke omgeving, let op bij het uitzoeken van een calcium supplement of het betaine hydrochloride of hydrochloride zuur bevat.

Een schokkend feit Er zijn 70 bekende eiwit samengestelde enzymen die niet zonder zink kunnen functioneren.

Wist u dat Het drinken van te veel frisdranken kan lijden tot te hoge hoeveelheden fosforverbindingen wat kan lijden tot een onbalans van calcium en magnesium wat ten koste gaat van de sterkte van onze botten.

Mei 2009

Een schokkend feit Een recent onderzoek laat zien dat 95% van de Noord-Amerikaanse bevolking leidt aan een tekort van minimaal één mineraal.

Gezondheidstip amandelen bevatten meer calcium dan elke andere noot (190 mg per 125ml.)

Wist u dat Vitamine E verbetert het antioxidant effect van seleniu,m ze zijn dus krachtiger wanneer ze samen worden ingenomen

Een schokkend feit Meer vrouwen gaan elk jaar dood aan heupfracturen dan aan borst -en eierstokkenkanker samen.

April 2009

Een schokkend feit Een sigaret vernietigd 25-100mg vitamine C.

Wist u dat Wanneer groente worden gekookt verdwijnen mineralen via het kookwater. Tijdens het stomen van groente daarentegen worden de mineralen wel behouden.

Een schokkend feit Ongeveer 5% van je lichaamsgewicht bestaat uit mineralen

Wist u dat Het genezen van wonden en je immuunsysteem zijn heel sterk afhankelijk van juiste hoeveelheden mineralen aanwezig in je lichaam.

Maart 2009

Wist u dat Tijdens de Alaskische Klondike goudkoorts, (1897-1898) waren aardappels hun gewicht in goud waard vanwege de hoeveelheid vitamine C die ze bevatten. Mijnwerkers ruilden dus ook goud voor aardappelen.

Een schokkend feit Om 100 IU (internatonale hoeveelheid) van vitamine E dagelijks binnen te krijgen, is het nodig om meer dan 500 ml pinda's of 150 ml mais olie dagelijks te eten.

Wist u dat Hoge concentraten van vitamine C kan hoeveelheden vitamine E in het lichaam beschermen. En kan een bijdrage leveren aan de verhoging van de immuun-capaciteit of vitamine E voorraad.

Gezondheidstip Om de absorptie of opname van vitamines en mineralen te verbeteren, vermijd koffie of andere caffeïne dranken 1 tot 1,5 uur voor of na het nemen van een voedingssupplement

Februari 2009

Een schokkend feit Supplementen met foliumzuur en vitaminen B12 en B6 kan het risico op hart en vaat ziekte met wel 50% verminderen door het onderhouden van gezonde hoeveelheden Homocysteine in het bloed.

Wist u dat De meeste vrouwen die voorbehoedsmiddelen via de mond innemen beseffen niet dat de pil de opname van vitaminen B6, B12, foliumzuur en vitamine C negatief kan beïnvloeden.
 
Gezondheidstip Wanneer men vitamine E supplementen koopt check het label dan nauwkeurig en kijk voor natuurlijke bron d- vorm en kies niet voor de synthetische dl- vorm.
 
Gezondheidstip Vitamine C helpt bij de absorptie van niet dierlijke vormen van ijzer die worden gevonden in fruit, groente en noten.

Januari 2009

Wist u dat in tegenstelling tot de meeste dieren zijn mensen niet in staat vitamine C te produceren of op te slaan dus onze dagelijkse hoeveelheid moet komen uit onze voedingbronnen zoals citrusvruchten, groenten en supplementen.

Een schokkend feit in de vervolg onderzoek over de gezondheid van een groep mensen bleek dat personen die multi vitamine 10 jaar lang slikte die foliumzuur bevatte ze 25% minder kans hadden op darmkanker.

Wist u dat Vitamine D is uniek omdat het kan geproduceerd worden door het lichaam alleen in de aanwezigheid van genoeg zonlicht. Wanneer je leeft in een stad met veel smog dat bestaat het gevaar dat er te weinig vitamine D wordt geproduceerd omdat smog de ultraviolette stralen van de zon absorbeert.

Gezondheidstip Mannen en vrouwen ouder dan 50 jaar moeten hoge hoeveelheden ijzer voorkomen in hun supplementen. Kijk dus uit naar Multi vitamines met minder dan 5 mg ijzer.

December 2008

Een schokkend feit Meer dan 10.000 chemicaliën zijn goedgekeurd om verwerkt te worden in ons voedsel.

Wist u dat In 1970, besteedde de Amerikanen ongeveer 6 dollar miljard aan fast food in 2000 besteedde de Amerikanen ongeveer 110 miljard dollar aan fast food.

Gezondheidstip Een makkelijke manier om ongezonde vetten te vermijden hoe vaster de toestand van een vet op kamertemperatuur is des te meer moet je het vermijden.

Wist u dat Er zijn ongeveer 16.000 stappen nodig om een typische fast food maaltijd (790 calorieën) te verbranden of meer dan 2 uur stevig doorwandelen. Voor een super grote fast food maaltijd is 3 uur lopen bij voorkeur bergop nodig.

November 2008

Een schokkend feit vier of vijf gram trans vet per dag, over een periode van 14 jaar, verhoogt je kans op hart en vaat- ziekte met 100%.

Wist u dat Zout en rook al eeuwenlang wordt gebruikt om voedsel langer goed te houden.
De Egyptenaren gebruiken kleur –en smaakstoffen om hun voedsel te conserveren terwijl de Romeinen zout en kruiden gebruiken als conserveringsmiddel.

Gezondheidstip Het eten van een kleine hoeveelheid eiwitten tijdens elke maaltijd, helpt om je suikerspiegel te stabiliseren en voorkomt suikerziekten.

Een schokkend feit Frisdranken zijn de grootste bron van suikers in ons moderne dieet.

Oktober 2008

Een schokkend feit Vandaag de dag heb je 8 sinaasappels nodig om het zelfde niveau aan vitamine A binnen te krijgen als je oma vroeger in haar jeugd binnen kreeg toen ze slechts 1 sinasappel had gegeten.

Gezondheidstip Olijfolie en canolaolie zijn de beste keuze om als olie te gebruiken om mee te bakken omdat ze de hoogste concentratie gezonde vetten bevatten.

Een schokkend feit Terwijl 75% van de Canadese denken dat ze gezond eten is het dat slechts 1 op de 6 mensen de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit eten en slechts 1 op de 20 mensen eet de aanbevolen hoeveelheid volkoren graan.

Wist u dat Bepaalde vetten zijn betrokken bij signaleren van hormonen en spelen een rol in het reguleren van het immuunsysteem.

September 2008

Wist u dat Het inademen van lucht die vervuilt is met verontreinigende stoffen van de uitlaatgassen van auto en vrachtwagen die algemeen op stedelijke gebieden worden gevonden kan bloedvaten versmallen, zelfs bij gezonde mensen. Dit kan een mogelijke verklaring zijn dat het aantal hartaanvallen stijgt met het blootstaan aan deze vervuiling.

Een schokkend feit In Canada zijn de 5000 voortijdige sterfgevallen per jaar verbonden met luchtvervuiling, terwijl door meer luchtvervuiling in Hong Kong de voortijdige sterfgevallen 2000 per jaar bedraagt dit door diverse ademhalingsziekten.

Gezondheidstip Vis is uitstekend voedsel, vol met voedingstoffen, maar helaas leiden ze aan ook lichaamsvervuiling en kan een bron zijn van zware metalen. Beperk het eten van vis en eet niet meer dan twee maal per week.

Wist u dat Tijdens het raffineer proces van tarwe wordt het graan gebleekt en soms wordt er bleekmiddel gebruikt die ook wordt gebruikt bij het bleken van kleding.

Augustus 2008

Gezondheidstip Bij het drinken van alleen gezuiverd of gebotteld water zal het binnen krijgen van chemicaliën en zware metalen drastisch reduceren.

Een schokkend feit Bij een op de drie Noord Amerikaanse vrouwen wordt tijdens hun leven kanker vastgesteld

Wist u dat Onderzoekers hebben ontdekt dat hele kleine koolstofdeeltjes afkomstig van auto uitlaatgassen achter blijven in de longen van kinderen van 3 maanden oud.

Wist u dat
Beschadigingen door vrije radicalen wordt grotendeels verhinderd door vers voedsel te eten die natuurlijke antioxidanten want die helpen de vrije radicalen op te ruimen voordat er schade wordt toe gebracht. (door meer dan 5 stuks groente of fruit te eten heb je half zoveel kans op kanker)

Juli 2008

Gezondheidstip Het kruid de paardenbloem kan helpen bij het ontgiften en reinigen van uw lever, één van de belangrijkste organen nodig om het lichaam van gif te ontdoen.

Een schokkend feit Artsen in de milieu geneeskunde schatten dat 25% tot 50% van de huidige bevolking lijdt aan een milieu gebonden ziekte.

Een schokkend feit Er is voorspelt dat luchtvervuiling voor 8 miljoen doden per jaar gaat zorgen in het jaar 2020.

Een schokkend feit
Giftige stoffen reduceren onze immuuncapaciteit met 50%

Juni 2008

Gezondheidstip
Het kruid de paardenbloem kan helpen bij het ontgiften en reinigen van uw lever, één van de belangrijkste organen nodig om het lichaam van gif te ontdoen.

Een schokkend feit Artsen in de milieu geneeskunde schatten dat 25% tot 50% van de huidige bevolking lijdt aan een milieu gebonden ziekte.

Wist u dat Onderzoekers hebben ontdekt dat hele kleine koolstofdeeltjes afkomstig van auto uitlaatgassen achter blijven in de longen van kinderen van 3 maanden oud.

Een schokkend feit
Luchtvervuiling is voorspelt gaat voor 8 miljoen doden per jaar zorgen in het jaar 2020

Mei 2008

Wist u dat het alternatief vervoersbeleid tijdens de Olympische zomerspelen in Atlanta, zorgde niet alleen voor een gereduceerde hoeveelheid auto uitlaatgassen en luchtverontreiniging, maar ook een percentage van 30% van ozon aantasting, ook het aantal astma aanvallen reduceerde met 40% zo, ook nam de pediatrische noodopnamen na met 19% af.

Een schokkend feit Een gemiddeld persoon consumeert meer dan 7 kilo chemicaliën en voedselbijvoegingen elk jaar. Dat betekent over een heel leven consumeren we meer dan 500 kilo chemicaliën en toevoegingen in voedsel, niet meegerekend de verontreinigingen die we via water en de lucht binnenkrijgen

Gezondheidstip grondig wassen van groente en fruit verwijderd veel van het aanwezige gif.

Wist u dat de Amerikaanse FDA onderzocht verscheidene soorten voedsel en vond een alarmerende hoeveelheid pesticide residu's in bepaald voedsel. DDE een pesticide vond men terug in 100% van alle onderzocht voedsel zoals rozijnen, spinazie,chilli con carne en biefstuk. En in 93% van alle onderzocht voedsel zoals kaas, hamburgers, hot dogs, kip, kalkoen ijs en sandwich bevatten DDE.

Kijk eens op onderstaande site zij gaan verder in op bovenstaand feit:
http://www.grotek.net/planttalk/article.asp?id=1

April 2008

Wist u dat ruwweg 400 miljoen ton chemische producten worden gebruikt en
geproduceerd wereldwijd.

Een schokkend feit Studies zeggen dat meer dat 80% van de Amerikaanse rivieren zijn vervuilt met een medicijnen zoals hormonen, antibiotica, antidepressie middelen en hartmedicijnen daarbovenop zijn er veel chemicaliën te vinden van persoonlijke verzorgingsmiddelen en van schoonmaakmiddelen

Gezondheidstip
Wanneer je natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruikt je minder wordt blootgesteld aan schadelijke chemicaliën.

Wist u dat Onderzoekers hebben extreme hoeveelheden kwik gevonden in alle steek-proeven van voorverwerkt voedsel dat in Japan van dolfijningewanden wordt gemaakt zoals lever, nieren en longen.