Gezondheidstips

Wist u dat slechts 5% van de pesticiden die men op de gewassen spuit het doel bereikt?
Dus 95% wordt dan afgevoerd via het water of de lucht die we in ademen.

Gezondheidstip:
luchtvervuiling binnenshuis kan vele male slechter zijn dan vervuiling buiten, open je ramen dus regelmatig.

Een schokkend feit!
Miljoenen mensen hebben geen keus dan water te drinken wat volgens de wereld gezondheidsorganisatie te veel lood bevat.

Nog een schokkend feit!
Een miljard mensen, waarvan de meesten vrouwen en kinderen, zijn regelmatig blootgesteld aan luchtvervuiling binnenshuis. Soms wel 100 keer boven de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie

 

 

 

 

Een schokkend feit! Onderzoeken gedaan door National Research Council tonen aan dat slechts 10% van de bevolking van Amerika vijf stuks groenten en fruit per dag eet.

Wist u dat? Lycopene, een hele sterke antioxidant, wordt beter opgenomen door het lichaam nadat het verwarmd is tijdens de bereiding. Een goed voorbeeld is tomatensaus of ketchup.

Een schokkend feit! Oorspronkelijk door de Azteken verbouwde tomaten waren geel van kleur. In de loop van de eeuwen rijpten de tomaten langer door en veranderde de kleur naar een helder lypocene rijk rode kleur.

Gezondheidstip: Phyto-voedingstoffen zijn krachtiger als ze worden ingenomen in combinatie met antioxidanten zoals vitaminen C en E en het mineraal selenium.

 

 

 

Wist u dat? Felgekleurde groente en fruit zoals die geel, oranje, rood, groen, blauw en paars zijn, bevatten over het algemeen de meeste phyto-nutriënten.

Een schokkend feit: Mensen die elke dag meer dan 5 porties groente en fruit eten hebben half zoveel kans op kanker dan mensen die dagelijks 2 porties groente en fruit eten.

Wist u dat? Vrouwen die borstkanker ontwikkelen hebben vaak 21 % minder caroteen in hun bloed dan gezonde vrouwen.

Gezondheidstip: De meeste voedingstoffen zitten vaak vlak onder de schil van groente en fruit. Vermijd dus het afschillen zo veel als mogelijk.

 

 

 

Gezondheidstip: Knoflook kan een bijdrage leveren bij het verminderen van een te hoge bloeddruk en te hoog cholesterol. Gebruik het dus dagelijks!

Wist u dat? Het kopen van kruidenextracten is de enige manier om er zeker van te zijn dat u de gegarandeerde hoeveelheid actieve ingrediënten krijgt.

Gezondheidstip: alle groente en fruit bevatten de meeste voedingsstoffen wanneer rauw gegeten. De beste manier om ze te koken is stomen met heel weinig water.

Wist u dat? Kruidenextracten worden vaak gebruikt om de onderliggende onbalans te corrigeren. De werking van kruidenextracten treedt vaak later gaat op. Medicijnen hebben daarentegen vaak een tijdelijke werking.

 

 

Een schokkend feit: De Wereldgezondheidsorganisatie schat, in 1985, dat grofweg 80% van de wereldbevolking vertrouwen heeft in de traditionele medicijnen, bestaande uit kruiden, voor de primaire gezondheidszorgbehoeften.

Wist u dat? Kruiden zijn niet alleen voor hun geneeskrachtige werking gebruikt als medicijnen en voor culinaire smaakmakers, maar vroeger werden ze ook vaak gebruikt als betaalmiddel.

Gezondheidstip: Kruiden extracten bevatten over het algemeen hele kleine hoeveelheden vitaminen en mineralen en kunnen daarom niet als vervangers gezien worden voor uw vitamine en mineralen supplementen. Maar gebruik ze daarom allebei voor een optimale gezondheid.

Wist u dat? Felgekleurde groente en fruit, zoals bijvoorbeeld geel, oranje, groen, blauw en paars gekleurde, bevatten over het algemeen de meeste phyto-nutriënten

 

 

 

Wist u dat? In vroegere tijden werden kruiden gekozen op basis van hun vorm met betrekking op de vorm van een bepaald lichaamsdeel. Bijvoorbeeld een blad met de vorm van de lever werd gebruikt om leveraandoeningen te genezen, gele kruiden werden gebruikt om geelzucht te genezen, rode kruiden voor problemen met het bloed. Onderzoekers beginnen nu de waarde in te zien van deze theorie.

Een schokkend feit: heel veel mensen sterven aan nauwkeurig onderzochte, gereguleerde, voorgeschreven medicijnen. Het is daardoor de vierde belangrijkste doodsoorzaken in Noord-Amerika. Maar zelden worden de oorzaken van deze gevallen gerapporteerd.

Wist u dat? Kruiden zijn vaak in gemengde preparaten en bevat dan vele kruidenextracten. Deze kruiden werken dan samen om een groter werking te bewerkstelligen, ook wel bekend als het synergistisch effect.

Een schokkend feit: regenwouden bedekten eens 14% van het landoppervlak van de aarde en nu nog slechts 6%. Deskundige schatten in dat over minder dan 40 jaar het laatste stukje is weggekapt. Slechts 1% van alle plantensoorten in het regenwoud zijn door deskundigen bestudeerd.

 

 

 

Wist u dat? Europees oudste overgebleven geschriften over kruiden dateren uit de eerste helft van de 10e eeuw en bevat remedies die door de patriarch van Jeruzalem naar de Koning zijn gezonden

Wist u dat? Een van de eerste modernen medicijnen dat geïsoleerd werd uit een plant was morfine, voor het eerst geïdentificeerd in 1803 door een wetenschapper Frederich Serturner. Hij haalde witte kristallen van de ruwe opium knop.

Een schokkend feit: 30-40% Van alle reguliere doktoren in Frankrijk en Duitsland vertrouwen op preparaten van kruiden extracten als eerste keus bij het voorschrijven van medicijnen.

Een schokkend feit: ongeveer 95% van de miljarden dollars gespendeerd in Amerika aan gezondheidszorg, gaat rechtstreeks naar medicijnen om klachten te bestrijden, terwijl slechts 5% opzij wordt gezet voor preventieve medicijnen.

 

 

 

Een schokkend feit: Dr. Larry Clark’s onderzoek beveelt 200 Mg selenium aan. Om dit alleen uit voeding te verkrijgen, moet iemand per dag meer dan een pond garnalen eten (ongeveer 85 middel grote garnalen).

Wist u dat? Selenium bevordert het geheugen van het immuunsysteem en het vermogen om snel meer antilichaam-producerende cellen als antwoord op nieuwe infecties.

Wist u dat? Een 60.000 jaar oud graf in Irak bevatte een boeket van normale medicinale kruiden van onder andere melkdistel, duizendblad en malve.

Gezondheidstip: regelmatig gebruik van ginseng geeft aantoonbaar een boost in het aantal witte bloedlichaampjes, een teken van een verbetert immuunsysteem.

 

 

 

Wist u dat? Het lichaam verbetert de opname van mineralen wanneer het een tekort signaleert. Bijvoorbeeld vrouwen die ijzertekorten moeten aanvullen, nemen tijdens de menstruatie een groter percentage ijzer op dan mannen.

Gezondheidstip: Calcium wordt het best opgenomen in een zuurrijke omgeving. let bij het uitzoeken van een calcium supplement op of het betaine hydrochloride of hydrochloridezuur bevat.

Een schokkend feit: er zijn 70 bekende eiwit (samengestelde enzymen) die niet zonder zink kunnen functioneren.

Wist u dat? Het drinken van te veel frisdranken kan lijden tot te hoge hoeveelheden fosforverbindingen, wat kan lijden tot een onbalans van calcium en magnesium. Dit gaat ten koste van de sterkte van onze botten.

 

 

 

Een schokkend feit: een recent onderzoek laat zien dat 95% van de Noord-Amerikaanse bevolking leidt aan een tekort van minimaal één mineraal.

Gezondheidstip: amandelen bevatten meer calcium dan elke andere noot (190 mg per 125ml.)

Wist u dat? Vitamine E verbetert het antioxiderend vermogen van selenium, waardoor ze krachtiger zijn wanneer ze samen worden ingenomen.

Een schokkend feit: er gaan elk jaar meer vrouwen dood aan heupfracturen dan aan borst -en eierstokkanker samen.

 

 

 

Een schokkend feit: één sigaret vernietigd 25-100mg vitamine C.

Wist u dat? Wanneer groente worden gekookt verdwijnen mineralen via het kookwater. daarentegen worden tijdens het stomen van groente de mineralen wel behouden.

Een schokkend feit: ongeveer 5% van je lichaamsgewicht bestaat uit mineralen.

Wist u dat? Je wondgenezing en immuunsysteem zijn heel sterk afhankelijk van juiste hoeveelheid mineralen in je lichaam.

 

 

 

Wist u dat? Tijdens de klondike goudkoorts in Alaska (1897-1898), waren aardappels hun gewicht in goud waard vanwege de hoeveelheid vitamine C die ze bevatten. Mijnwerkers ruilden dus ook goud voor aardappels.

Een schokkend feit: Om dagelijks 100 IU (internationale hoeveelheid) van vitamine E binnen te krijgen, is het nodig om dagelijks meer dan 500 ml pinda’s of 150 ml maisolie te eten.

Wist u dat? Een hoge concentratie vitamine C kan de hoeveelheid vitamine E in het lichaam behouden. Ook kan het een bijdrage leveren aan de verhoging van de vitamine E voorraad en versterkt zo je immuunsysteem .

Gezondheidstip: vermijd 1 tot 1,5 uur voor of na het nemen van een voedingssupplement koffie of andere cafeïne dranken. Dit verbetert de opname van vitamines en mineralen.

 

 

 

Een schokkend feit: supplementen met foliumzuur en vitaminen B12 en B6 kan het risico op hart- en vaatziekten met wel 50% verminderen door het onderhouden van een gezonde hoeveelheid homocysteïne in het bloed.

Wist u dat? De meeste vrouwen die voorbehoedsmiddelen via de mond innemen beseffen niet dat de pil de opname van vitaminen B6, B12, foliumzuur en vitamine C negatief kan beïnvloeden.

Gezondheidstip: wanneer je vitamine E supplementen koopt check het label dan nauwkeurig en kies voor natuurlijke bron D- vorm en niet voor de synthetische DL- vorm.

Gezondheidstip: vitamine C helpt bij de opname van plantaardig ijzer, die dus in fruit, groente en noten zit.

 

 

 

Wist u dat? In tegenstelling tot de meeste dieren zijn mensen niet in staat vitamine C te produceren of op te slaan. Onze dagelijkse hoeveelheid moet dus komen uit onze voedingsbronnen zoals citrusvruchten, groenten en supplementen.

Een schokkend feit: in het vervolgonderzoek over de gezondheid van een groep mensen bleek dat personen die 10 jaar lang multi-vitamine met foliumzuur slikten, 25% minder kans hadden op darmkanker.

Wist u dat? Vitamine D is uniek omdat het alleen in de aanwezigheid van genoeg zonlicht door het lichaam geproduceerd kan worden. Wanneer je in een stad met veel smog leeft bestaat het gevaar dat er te weinig vitamine D wordt geproduceerd omdat smog de ultraviolette stralen van de zon absorbeert.

Gezondheidstip: 50-plussers moeten hoge hoeveelheden ijzer hebben in hun supplementen. Neem dus multivitamines met meer dan 5 mg ijzer.

 

 

 

Een schokkend feit: er zijn meer dan 10.000 chemicaliën zijn goedgekeurd om verwerkt te worden in ons voedsel.

Een schokkend feit: in 1970 besteedde de Amerikanen ongeveer 6 dollar miljard aan fastfood. In 2000 besteedde de Amerikanen ongeveer 110 miljard dollar aan fastfood.

Gezondheidstip: hoe vaster de toestand van een vet op kamertemperatuur is des te meer moet je het vermijden.

Wist u dat? Er zijn ongeveer 16.000 stappen nodig om een typische fastfood maaltijd (790 calorieën) te verbranden of meer dan 2 uur stevig doorwandelen. Voor een supergrote fastfood maaltijd is 3 uur lopen nodig, bij voorkeur bergop.

 

 

 

Een schokkend feit: vier of vijf gram trans vet (vorm van zeer schadelijk onverzadigd vet) per dag, over een periode van 14 jaar, verhoogt je kans op hart- en vaatziekte met 100%.

Wist u dat? Zout en rook wordt al eeuwenlang gebruikt om voedsel langer goed te houden.
De Egyptenaren gebruikten kleur –en smaakstoffen om hun voedsel te conserveren terwijl de Romeinen zout en kruiden gebruikten als conserveringsmiddel.

Gezondheidstip: het eten van een kleine hoeveelheden eiwitten tijdens elke maaltijd, helpt om je suikerspiegel te stabiliseren en voorkomt suikerziekten.

Een schokkend feit: frisdranken zijn de grootste bron van suikers in ons moderne dieet.

 

 

 

Een schokkend feit: tegenwoordig heb je 8 sinaasappels nodig om hetzelfde hoeveelheid vitamine A binnen te krijgen als je oma in haar jeugd binnen kreeg met slechts 1 sinaasappel.

Gezondheidstip: olijfolie en canolaolie zijn de beste keuzes om mee te bakken omdat ze de hoogste concentratie gezonde vetten bevatten.

Een schokkend feit: 75% van de Canadezen denkt gezond te eten. Helaas eet 1 op de 6 mensen de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit en slechts 1 op de 20 mensen eet de aanbevolen hoeveelheid volkorengraan.

Wist u dat? Bepaalde vetten zijn betrokken bij het signaleren van hormonen en spelen een rol in het reguleren van het immuunsysteem.

 

 

 

Wist u dat? Het inademen van lucht met verontreinigende stoffen van de uitlaatgassen van voertuigen kan bloedvaten versmallen, zelfs bij gezonde mensen. Dit kan een mogelijke verklaring zijn dat het aantal hartaanvallen stijgt, met name in stedelijke gebieden waar mensen daar het meest aan blootstaan.

Een schokkend feit: in Canada zijn de 5000 voortijdige sterfgevallen per jaar te wijten aan luchtvervuiling. En door meer luchtvervuiling in Hong Kong bedraagt de voortijdige sterfgevallen 2000 per jaar, veroorzaakt door diverse ademhalingsziekten.

Gezondheidstip: vis is uitstekend voedsel, vol met voedingstoffen. Maar helaas lijden ze ook aan lichaamsvervuiling en kunnen ze een bron zijn van zware metalen. Beperk het eten van vis tot tweemaal per week.

Wist u dat? Tijdens het raffinageproces van tarwe wordt het graan gebleekt, soms zelfs met bleekmiddel die ook wordt gebruikt bij het bleken van kleding.

 

 

 

Gezondheidstip: door het drinken van alleen gezuiverd of gebotteld water krijgen we drastisch minder chemicaliën en zware metalen binnen.

Een schokkend feit: er wordt bij een op de drie Noord-Amerikaanse vrouwen kanker vastgesteld tijdens hun leven.

Wist u dat? Onderzoekers hebben ontdekt dat hele kleine koolstofdeeltjes afkomstig van uitlaatgassen van auto’s in de longen van kinderen van 3 maanden oud achterblijven.

Wist u dat?
Door vers voedsel te eten die natuurlijke antioxidanten bevatten worden beschadigingen door vrije radicalen grotendeels voorkomen.  Want antioxidanten helpen de vrije radicalen op te ruimen voordat er schade wordt toegebracht. Door meer dan 5 stuks groente of fruit te eten heb je half zoveel kans op kanker.

 

 

 

 

Wist u dat?  In Japan hebben onderzoekers extreme hoeveelheden kwik gevonden in alle steekproeven van voorbewerkt voedsel.  Dit voorbewerkt voedsel wordt gemaakt van ingewanden van dolfijnen zoals lever, nieren en longen.

Gezondheidstip: de paardenbloem kan helpen bij het ontgiften en reinigen van uw lever, één van de belangrijkste organen die nodig is om het lichaam van gif te ontdoen.

Een schokkend feit Artsen in de milieugeneeskunde schatten dat 25% tot 50% van de huidige bevolking lijdt aan een milieugebonden ziekte.

Wist u dat het alternatief vervoersbeleid tijdens de Olympische zomerspelen in Atlanta zorgde voor een gereduceerde hoeveelheid auto-uitlaatgassen en luchtverontreiniging. Ook was er van 30% minder ozonaantasting, het aantal astma aanvallen reduceerde met 40% en de pediatrische noodopnamen nam met 19% af.

 

 

Een schokkend feit: een gemiddeld persoon consumeert meer dan 7 kilo chemicaliën en voedseltoevoegingen elk jaar. Dat betekent dat we over een heel leven meer dan 500 kilo chemicaliën en toevoegingen in voedsel consumeren, de verontreinigingen die we via water en de lucht binnenkrijgen niet meegerekend.

Gezondheidstip: het grondig wassen van groente en fruit verwijderd veel van het aanwezige gif.

Wist u dat? De Amerikaanse FDA onderzocht verscheidene soorten voedsel en vond een alarmerende hoeveelheid pesticidenresidu’s in bepaald voedsel. De pesticide DDE vond men terug in alle onderzocht voedsel zoals rozijnen, spinazie, chili con carne en biefstuk. En in 93% van het onderzocht voedsel zoals kaas, hamburgers, hotdogs, kip, kalkoen ijs en sandwich bevatten DDE.

Wist u dat? Er wordt ruwweg 400 miljoen ton chemische producten wereldwijd gebruikt en geproduceerd.

 

 

Een schokkend feit: studies zeggen dat meer dat 80% van de Amerikaanse rivieren zijn vervuild met een medicijnen zoals hormonen, antibiotica, antidepressie middelen en hartmedicijnen. Daarbovenop zijn er ook veel chemicaliën van verzorgingsmiddelen en van schoonmaakmiddelen gevonden.

Gezondheidstip: wanneer je natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruikt, wordt je minder blootgesteld aan schadelijke chemicaliën.

Een schokkend feit: giftige stoffen reduceren de capaciteit van ons immuunsysteem met 50%